Author Topic: De Apekooi  (Read 429 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jan

  • Algemene moderator
  • Senior
  • *****
  • Posts: 480
De Apekooi
« on: 11 March 2024, 14:07:10 »
Geachte heer Meeus van de NRC,

Uw artikel van 09 maart 2024 schreeuwt de politici toe om vooral vooruit te zien. Het idee om de Overheid steeds op het matje te roepen voor haar machts- misbruik is een nobel streven maar verzandt in Parlementaire Enqu?tes waar met de bevindingen daarvan niets mee wordt gedaan. Dat de verantwoordelijken in de Kindertoelage affaire niet gestraft werden maakt het nog meer triester met gevoelens van toenemend cynisme onder de burgers.

Het vlak voor het intredende Kamerreces zomer 2023 waarin "links" uit een soort politieke snoep pot graaide vertoont het equivalent van een Apenkooi. Ik vrees herhaling van dit absurde gedrag bij het eerstvolgend (extra parlementair) Kabinet als er wederom met wisselende meerderheden wetsvoorstellen worden behandeld en daarbij niemand het "vergezicht op de horizon" heeft. Het gebrek aan expertise bij de PVV en BBB en het wegloopgedrag van de voorman van het NSC zal tot bestuurlijke chaos leiden, ruzie en verval.

Als ondernemer zou ik na onderzoek van een onafhankelijke Instantie (KPMG, MCKINSEY) willen vernemen wat de financi?le en economische gevolgen voor Nederland op diverse terreinen zijn als naast ASML en Boskalis nu ook  11 beurs genoteerde bedrijven en waarschijnlijk nog meer Nederland zullen verlaten en hun heil zoeken in Duitsland, Itali?, Frankrijk, Dubai of Azi?.

Grootschalig zullen naar verwachting de Nederlandse (!) werknemers met enorme kennis en expertise mee verhuizen naar het Buitenland of gaan pendelen met dure vliegtickets. Bij het Midden en Kleinbedrijf zullen dan naar verwachting 200.000 banen verdwijnen. Economen noemen dit proces van "ambtelijk beleid" kapitaalsvernietiging!

Na dit extern onderzoek weten we tenminste waar we aan toe zijn nu de vooral Apenkooi in de 2e Kamer niet thuis geeft, ergo, wegloopt voor zeer actuele onderwerpen en natuurlijk zijn de Beleidsambtenaren inmiddels onbereikbaar of inmiddels binnen een ander Ministerie naar een conveni?rende luxe en dure bureaustoel verhuisd:                             "Functie elders!

Beleidsambtenaren en Politici verkopen al jaren niet alleen het tafelzilver maar de gehele inboedel van Nederland. Maar over een paar jaar zal hiervoor ongetwijfeld weer een Parlementaire Enqu?te worden ingezet want in achteraf onderzoeken zijn Beleidsambtenaren en Politici erg goed. Het houdt ze tenslotte van de straat want in het echte Bedrijfsleven zijn ze niet gewild! In de Hofstad gaat het geluid rond dat er meer Beleidsambtenaren dan dat er op 04 december "nep Sinterklazen" zijn. Het motto luidt derhalve:

Regeren is vooruit zien (Ondernemers)
Achteruit zien wat we nu weer fout hebben gedaan (Beleidsambtenaren

Met vriendelijke groet,

Jan (Johannes) de Bruin