Author Topic: Zelfwerkzaamheid  (Read 4284 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Maarten Egberts

  • Guest
Zelfwerkzaamheid
« on: 26 February 2007, 16:37:40 »
Hallo,

In mei 2005 hebben mijn vrouw en ik samen een auto ongeluk gehad. De wederpartij heeft tot dusver een groot aantal zaken vergoed wat betreft de zelfwerkzaamheid. Op 1 punt doen ze moeilijk, eigenlijk doen ze helemaal niets. Er moet nogal wat onderhoud aan mijn zeilboot gebeuren, dit houden ze steeds af. Ik ging in de winter iedere zaterdag naar de boot om te klussen, dit heb ik dus al 2 winters niet meer kunnen doen. Kan ik voor de 2 winters zelfwerkzaamheid claimen of moet ik echt met rekeningen komen??

Groeten, Maarten

Jan

  • Algemene moderator
  • Senior
  • *****
  • Posts: 472
Aw:Zelfwerkzaamheid
« Reply #1 on: 27 February 2007, 10:44:04 »
U bent naar ik begrijp zelfstandig uw letselschadezaak en die van uw vrouw aan het afwikkelen. Dat lijkt me niet verstandig nu u beiden staat tegenover een deskundige verzekeraar.

Als ik uw belangen zou hebben behartigd zou ik er voor zorgen dat zowel de u behandelend specialisten als de therapeuten een goede omschrijving geven van uw ongevalsletsel.

Vervolgens zou mijn medisch adviseur middels een \"medisch beperkingenprofiel\" aangeven tot welke activiteiten u in het kader van de zelfwerkzaamheid niet meer in staat bent. Daarbij geeft mijn medisch adviseur ook aan of er een directe relatie tot het ongeval bestaat (medisch causaal verband) of dat er wellicht andere medische omstandigheden/oorzaken (zogeheten preëxistentie) aan de orde zijn.

Als het gaat om een schadepost die elk jaar - naar verwachting - terugkeert, dan is het aansluitend op het rapport van mijn medisch adviseur de bedoeling dat er een arbeidsdeskundige wordt ingeschakeld, die exact vastlegt wat de werkzaamheden zijn aan uw zeilboot.

Vervolgens krijgt de medisch adviseur weer het rapport van de arbeidsdeskundige onder zijn beheer en maakt een eindrapport op.

Tot zover het medisch traject.

Vanuit juridisch oogpunt kunt u niet volstaan door te stellen dat u normaliter (zonder ongeval)de zelfwerkzaamheid aan uw boot zelf deed.

Op een nogal sluwe wijze probeert de schaderegelaar van de verzekeringsmaatschappij in een persoonlijk onderhoud met u er achter te komen hoe uw tijdsbesteding in de situatie van vóór het ongeval er uit zag. Hoeveel uren per week werkte u, reistijd woon-werkverkeer, hoeveel tijd besteedde u aan sport, gezin, vrienden, opvang ouders en waar uw boot ligt (ver weg?). Alle uren bij elkaar opgeteld kan wel eens tot de slotsom leiden dat u nauwelijks meer tijd hebt voor uw zeilboot.

Ook kan worden geinformeerd naar uw opleiding en of u een technische achtergrond hebt en hoe handig u bent met technische klussen.

Let dus op voor wat dit soort vragen betreft!!

Voorts zult u moeten aantonen dat u inderdaad jaarlijks in de winter elke week aan uw boot aan het klussen was. Aan de hand van verklaringen van juridisch bekwame getuigen zult u dit bewijs moeten leveren.

Tot slot zult u de omvang van de schade van de zelfwerkzaamheid moeten aantonen, ofwel wat kost het u als anderen uw zelfwerkzaamheid ter hand nemen. U dient daarvoor een erkent zeilbootbedrijf te verzoeken om een proforma nota.

Er is nog meer te vertellen maar dat gaat buiten de bedoeling van dit forum.

Mijn advies: Behandel uw zaak niet zelf!

Jan de Bruin
Directeur Letselschadebureau Haaglanden

Bericht gewijzigd door: jan, op: 2007/02/27 10:48