Author Topic: Neuropsychologen zijn geen echte dokters!  (Read 3328 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jan

  • Algemene moderator
  • Senior
  • *****
  • Posts: 480
Neuropsychologen zijn geen echte dokters!
« on: 10 February 2014, 10:01:01 »
Geachte heer (medisch adviseur)

Cliënt heeft inmiddels de keurend neuroloog Dr. Van den Doel bezocht die aangaf (en dat verwachtten wij al!) dat er een neuropsychologisch onderzoek dient plaats te hebben. De neuroloog zal de beide medisch adviseurs hierover benaderen aldus cliënt.

Vooruitlopend op dit overleg wil ik ten aanzien van de keuze van een neuropsycholoog dat absoluut niet Dr. Bruins wordt aangezocht. Ik heb in een aantal dossiers de zeer slechte ervaring dat zij het standaard op "bewust onderpresteren door het slachtoffer" gooit tot groot genoegen van de aansprakelijke verzekeraar.

Voorts heb ik hier in mijn jurisprudentie archief recente rechtspraak waarin neuropsycholoog Dr. Bruins het steeds weer gooit op bewust onderpresteren waarbij zij zich beroept op een wetenschappelijk Amerikaans onderzoeksmodel.

Ik lees in de jurisprudentie ook dat Dr. Bruins nogal medische conclusies trekt. Voor de goede orde: ik heb tot nu toe begrepen (corrigeert u mij svp) dat een psycholoog (die zich verder specialiseert tot neuropsycholoog) nog altijd geen "echte dokter" is. Men heeft niet de universitaire opleiding tot basisarts (die recht geeft op de titel dokter) gevolgd.

Zou u alvast mij een aantal namen van neuropsychologen willen noemen?

Met vriendelijke groet,

Johannes de Bruin
Directeur ClaimZorg Letselschade Haaglanden