Author Topic: Medisch adviseur London Verzekeringen  (Read 13054 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

johannes

 • Guest
Medisch adviseur London Verzekeringen
« on: 26 January 2006, 17:26:21 »
Met aandacht werd kennis genomen van een uitspraak d.d. 15 december 2005 van het Medisch Tuchtcollege over het optreden van de medisch adviseur van London Verzekeringen.

Genoemde medisch adviseur is \"berucht\" over zijn zienswijze op het letsel whiplash en zijn persoonlijke mening over slachtoffers die met dit letsel getroffen zijn. Zijn opvattingen veroorzaken veel verdriet bij slachtoffers en leiden steeds meer tot rechtszaken waarbij London Verzekeringen weleens het onderspit moet delven!

Het Medisch Tuchtcollege heeft de medisch adviseur van London Verzekeringen een halt toegeroepen door te oordelen:

\"Het Tuchtcollege vond dat de patiente terecht klaagde over deze arts. Hij heeft in zijn advies niet alleen zijn mening gegeven over de gezondheidstoestand van klaagster, maar hij heeft zijn advies doorspekt met opmerkingen (...) van algemene aard en strekking over de diagnose whiplash en de behandeling daarvan.

Volgens het Tuchtcollege heeft de medisch adviseur van London Verzekeringen in strijd gehandeld met de beroepscode voor geneeskundig adviseurs.

Mensen die een soortgelijke ervaring met een medisch adviseur van een verzekeringsmaatschappij hebben, worden op dit forum uitgenodigd hun mening te geven.

Letselschadebureau Haaglanden BV

NB: De medisch adviseur van London Verzekeringen is in hoger beroep gegaan.

Zie verder op dit Forum: Fortis ASR, Partner in solution?

Bericht gewijzigd door: jan, op: 2006/11/01 10:53

ellen

 • Guest
Aw:Medisch adviseur London Verzekeringen
« Reply #1 on: 28 February 2006, 12:23:49 »
Ik heb inderdaad ook heel veel problemen met de medisch adviseur van London Verzekeringen. Ik heb 3,5 jaar geleden een autoongeluk gehad, met gevolg een whiplash. Tot op heden houdt de medsich adviseur van London vol dat mijn klachten al voor het ongeluk onstaan zijn. Hij heeft ook in verschillende ( kwetsende ) brieven aangeven dat hij niet gelooft in een whiplash. Echt een hele vervelenden man. Zijn er nog meer mensen die dezelfde problemen ondervinden met London?

jan

 • Guest
Aw:Medisch adviseur London Verzekeringen
« Reply #2 on: 2 March 2006, 22:21:06 »
U kunt een klacht indienen bij  het Medisch Tuchtcollege over de medisch adviseur van London.

Ook kunt u een klacht indienen bij de Ombudsman Schade.

Veel beter is dat uw medisch adviseur de zienswijze van de medisch adviseur van inhoudelijk commentaar voorziet en dat doorgeeft aan uw belangenbehartiger die aan de hand van jurisprudentie London onder druk zet.

Zo nodig haalt u uw recht bij de rechter!

Letselschadebureau Haaglanden BV

Bericht gewijzigd door: jan, op: 2006/03/28 17:11

Jan

 • Algemene moderator
 • Senior
 • *****
 • Posts: 480
Aw:Medisch adviseur London Verzekeringen
« Reply #3 on: 13 June 2006, 05:59:23 »
De medisch adviseur van London Verzekeringen, drs. Reinders, is inmiddels ook medisch adviseur van Fortis ASR.

Het valt te betreuren dat een dergelijk verzekeringsconcern dat veel tijd en geld besteedt aan clientvriendelijke reclames een dergelijk persoon in haar organisatie heeft opgenomen.

Mensen die ervaring hebben met deze medisch adviseur worden verzocht hun mening op dit forum weer te geven.

Bericht gewijzigd door: jan, op: 2006/06/13 06:00

Niels

 • Guest
Aw:Medisch adviseur London Verzekeringen
« Reply #4 on: 9 October 2006, 13:46:34 »
Ik heb ruim een half jaar geleden een auto-ongeluk gehad en heb op 20 september via mijn advocaat de eerste brief gekregen van de medisch adviseur van London verzekeringen.

In deze brief wordt ook gesteld dat mijn klachten niet het gevolg kunnen zijn van het ongeluk. Maar er wordt wel verzocht om met nieuwe medische gegevens te komen zodat hij weer 6 maanden kan wachten en kan verzoeken om nieuwe medische gegevens.

Ik ga het spelletje gewoon meespelen en hoop dat daar bij London eens iemand wakker wordt !

Jan

 • Algemene moderator
 • Senior
 • *****
 • Posts: 480
Aw:Medisch adviseur London Verzekeringen
« Reply #5 on: 12 October 2006, 15:45:44 »
Geachte heer, mevrouw,

Een letselschadezaak is geen spelletje. Bij London Verzekeringen worden ook geen spelletjes gespeeld. Men voert daar een zeker beleid uit waar u als niet deskundige niet tegen op kunt.

Ik adviseer u zo spoedig mogelijk een letselschadespecialist in de arm te nemen.

Als uw advocaat geen letselschade-specialist is en u later bij problemen bij de afwikkeling van uw letselschade een deskundige belangenbehartiger inroept loopt u het risico dat men u geen rechtsbijstand verleent. Immers, niemand pakt graag een zaak op die vanwege ondeskundigheid is ontspoord en waarbij de verzekeraar al een eigen beleid heeft uitgezet waar niet veel meer tegen in is te brengen.

Gedane zaken nemen geen keer!

Johannes de Bruin
Letselschadebureau Haaglanden BV

Bericht gewijzigd door: jan, op: 2006/10/12 15:47

Svedberg991

 • Nieuweling
 • *
 • Posts: 3
Re: Medisch adviseur London Verzekeringen
« Reply #6 on: 20 February 2009, 03:44:02 »
En dat doorgeeft aan uw belangenbehartiger die aan de hand van jurisprudentie London onder druk zet. Veel beter is dat uw medisch adviseur de zienswijze van de medisch adviseur van inhoudelijk commentaar voorziet

Jan

 • Algemene moderator
 • Senior
 • *****
 • Posts: 480
Re: Medisch adviseur London Verzekeringen
« Reply #7 on: 24 February 2009, 10:15:58 »
Van zeer dichtbij vanuit mijn praktijkervaring weet ik dat inhoudelijk commentaar van de eigen medisch adviseur op de stellingen van de medisch adviseur van bij voorbeeld London doorgaans tot niets leidt.

Als er door een verzekeraar in samenspan met haar medisch adviseurs een bepaald beleid wordt gevoerd, bijvoorbeeld hoe om te gaan met whiplashclaims, verandert een externe opvatting van een medicus daar niets aan.

Er rest dan maar 1 handeling: dagvaarden!

Jan de Bruin
Letselschade Haaglanden