Author Topic: schade na medische fout  (Read 4482 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

loes

  • Guest
schade na medische fout
« on: 19 September 2006, 15:33:22 »
Bij mij is, n.a.v. een valpartij waarbij 2 spieren volledig waren afgescheurd,in Nederland, een schouderoperatie gedaan. De nabehandeling bestond uit 6 weken abductie met een abductieverband.Nadat ik klachten over een beklemde zenuw in de elleboog had aangegeven is, na 3 dagen, dat abductieverband verwijderd en een mitella(3 hoeksdoek) aangedaan. De operatie is volledig mislukt, de spieren zijn weer volledig afgeknapt.Na nog eens 2 operaties in Belgie is de schoudersituatie wat verbeterd en kan ik mijn arm weer redelijk gebruiken. Nu vind ik dat de arts in Nederland een fout heeft gemaakt in de nabehandeling. Doordat het abductieverband is verwijderd en hier voor in de plaats de mitella(3hoeksdoek)is aangedaan heeft de schouder/arm n.m.m. onvoldoende/geen steun/ondersteuning meer gehad en zijn hierdoor de 2 spieren weer afgeknapt. De arts in Nederland vindt dat uiteraard van niet en nu ben ik, na een rechtszaak, waarin de rechter besloot dat: door het niet eens worden tussen partijen over de juiste behandeling mijn klacht niet ontvankelijk verklaard en ik in alle kosten werd veroordeeld, in hoger beroep gegaan tegen dit vonnis.Mijn vragen in deze zijn: heeft mijn beroep een kans van slagen? Heeft u nog een advies, wat te doen in deze situatie,voor mij?Is door de niet gevolgde voorgeschreven nabehandeling inderdaad de 1ste operatie mislukt? Zijn er nog meer mensen die in dezelfde situatie verkeren?Wat zijn hun ervaring hiermee?
In afwachting van uw reactie.
Met vriendelijke groet,
Loes

Jan

  • Algemene moderator
  • Senior
  • *****
  • Posts: 472
Aw:schade na medische fout
« Reply #1 on: 20 September 2006, 14:57:28 »
Of uw hoger beroep kans van slagen heeft kan ik niet beoordelen zonder uw dossier in te zien.

Bent u naar het Regionaal Tuchtcollege gestapt of naar de civiele rechter?

In medische aansprakelijkheidszaken vragen wij altijd met behulp van een machtiging van de client het volledig medisch dossier op bij het ziekenhuis/behandelend specialist.

Het medisch dossier wordt dan voorgelegd aan onze doktoren die op het betreffend terrein gespecialiseerd zijn.

Vervolgens geeft de medisch adviseur een samenvatting van het medisch dossier en concludeert op goede gronden waarom er wel of geen aansprakelijkheid zich aandient.

Dit is de enige methode om een inschatting te maken of er vervolgens een zaak wordt aangespannen voor de civiele rechter of het Medisch Tuchtcollege.

Nu u voor de keus staat om wel of geen hoger beroep in te stellen, ontkomt u niet aan de hierboven beschreven procedure.

Hebt u wel een deskundige  belangenbehartiger in de arm genomen?

Ik wens u veel succes.

Johannes de Bruin
Letselschadebureau Haaglanden BV