Author Topic: Eindafwikkeling en belasting  (Read 5141 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Laurents

  • Guest
Eindafwikkeling en belasting
« on: 21 August 2006, 15:37:52 »
Waarschijnlijk gaat de verzekering betalen, ik ben 45 en tot mijn 65 jaar, dus 20 jaar gaan ze 1500 euro per maand betalen, ik hoorde dat ze dat in 1 keer betalen, excl. het smartegeld moeten ze 300.000 euro betalen, maar dat moet ik over 20 jaar uitsmeren, de vraag is dan ook,
\"zie de belasting dat dan niet elke maand als inkomen\" of moet de verzekering dat aan de belasting betalen?, zoals ik hiervoor las een zogenaamde belasting-garantie.
als ik het goed begrijpt word ik dan alleen aangeslagen voor vermogensbelasting.
PS hoe zit het dan met de inflatie?
BV, over 10 jaar verdient iedereen meer, en ik heb dan nog steeds die 1500 euro per maand.

Jan

  • Algemene moderator
  • Senior
  • *****
  • Posts: 469
Aw:Eindafwikkeling en belasting
« Reply #1 on: 22 August 2006, 10:57:06 »
Ik heb de indruk dat u bijstand nodig hebt van een letselschade-specialist.

Gaat u aub uw zaak niet alleen afwikkelen, daarvoor mist u met alle respect de benodigde expertise.

Er moet in uw zaak een rapport worden opgemaakt dat weergeeft de uitgangspunten voor de afwikkeling van uw zaak.

Vervolgens wordt dit rapport doorgerekend door een Instantie die full time bezig is met het berekenen van letselschadezaken.

De uitkomst van dit rapport resulteert in een bedrag (uw schade) dat rekening houdt met rente, en inflatie (zogeheten rekenrente), gemiste salarisstijgingen in de toekomst, pensioenschade en tot slot de belastingschade.

Een verzekeringsmaatschappij ziet niet graag dat u op een dergelijke manier uw schade laat doorrekenen. Immers deze methode die door de rechter als de juiste methode is aangemerkt omdat die recht doet aan uw situatie, kost de verzekeraars veel meer geld.

Ik sta u graag bij als letselschadespecialist. Mijn kosten van rechtsbijstand verhaal ik op de aansprakelijke partij, daarbij uitgaande van een volledige aansprakelijkheidserkenning door de verzekeringsmaatschappij.

Kortom, geef uw zaak uit handen, dat lijkt mij beter voor u (en uw naasten).

laurents

  • Guest
Aw:Eindafwikkeling en belasting
« Reply #2 on: 26 August 2006, 03:27:31 »
Hallo jan,
nog even dit,
Ik heb op het ogenblik wel een letsel schade advocaat die door de tp word betaald, maar ik ben er niet tevreden over, ze is altijd alles kwijt en ik heb het idee dat ze geen vuist kan maken.
er is al een rapport gemaakt voor gederfde inkomsten, en ik ben 2 maanden geleden gekeurd door een neuro/psycholoog. dus ik zit volgens mij in het eindtraject. deze neuroloog kon niets vinden, maar zeg dat de klachten wel ongevalsgevolg zijn.
Ik vind wel dat ze in al die rapportages zo onduidelijk zijn, omdat je aan de buitenkant niets kan zien, moeten ze afgaan op wat je zegt en de testen.
gisteren hadden wij een gesprek met de tp. die zeggen gewoon dat ik die klachten 3 jaar voor het ongeval ook al had, en de tp zegt dat de neuroloog geen hersensbeschadiging kon constateren, dus zal het wel psychisch zijn. nu kwamen ze met een voorstel van 100.000 euro, daar moet ik dan tot mijn 65 jaar  mee doen (= nog 17jaar), mijn advocaat had 260.000 uitgerekend, maar dat was volgens de tp onbespreekbaar, en als ik er niet mee eens was, moest ik maar naar de rechter stappen een bodem procedure starten, maar die kan volgens mijn advocaat wel 5 jaar duren, en de tp zei dat ik wenig kans maakte bij de rechter. ondertussen word wel de bevoorschotting van 1600 euro per maand stopgezet en zal ik een bijstand uitkering moeten aanvragen.
mijn vraag is dan ook; kan ik bedingen dat ze die 100.000 betalen en dan de rest waar ik denk recht op te hebben een rechtzaak beginnen.?

Laurents

Jan

  • Algemene moderator
  • Senior
  • *****
  • Posts: 469
Aw:Eindafwikkeling en belasting
« Reply #3 on: 29 August 2006, 21:14:50 »
Ik zou graag in het kader van een second opinion uw dossier willen inzien.

U hebt al contact gehad met ons kantoor en u zult ons nader informeren respecteren ons verder benaderen voor uw zaak.

Het gaat er om dat er niet uit de losse pols bedragen worden genoemd. Verzekeraars doen dat wel vaker en denken daarmee spreekwoordelijk u een \"vette worst\" voor te hangen.

Van belang is het medisch oorzakelijk verband tussen uw letselschade en het ongeval. Ofwel, is uw huidige en blijvende arbeidsongeschiktheid een direkt gevolg van het ongeval? Zo ja, dan dient uw volledige schade vergoed te worden.

Deze rechtsvraag kunnen partijen buiten de rechter beantwoorden, zo niet dan komt deze rechtsvraag in de rechtszaal aan de orde!

Dus de opmerking van de advocaat van de verzekeraar dat u dan maar moet gaan procederen lijkt mij een onderhandelingstactiek. Als u of uw advocaat laat blijken dat u liever niet procedeert zit u onderhandelingstechnisch in de tang van de verzekeraar.

Van belang is ook dat de rapporten (zienswijze) van de wederzijdse medisch adviseurs ter tafel komen en dat ze op elkaars rapporten schriftelijk reageren.

Nog even over schadebedragen. Deze dienen een resultante te zijn van uitgangspunten. Daarbij is van belang wie stelt en wie wat moet bewijzen.

Ik ben benieuwd naar uw dossier!

Jan de Bruin
Letselschadebureau Haaglanden BV