Author Topic: Jumbo vergiftigt haar klanten en het milieu  (Read 203 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jan

  • Algemene moderator
  • Senior
  • *****
  • Posts: 414
Jumbo vergiftigt haar klanten en het milieu
« on: 23 October 2019, 14:09:46 »
Dat Jumbo nr. 1 Kilo-knallers verkoper is tegen lage prijzen weten we al lang en we weten ook al lang dat de kwaliteit van de kilo-knallers ver ondermaats is. Bak een kipfilet en deze wordt zienderogen geminimaliseerd waarbij het water de pan uitspat. Idem een biefstuk die overigens eerder naar leer smaakt dan naar een mals stuk vlees. Koop een kiprollade bij de Jumbo en bij het eten - na garen uiteraard - sta je stijf van het zout.

We weten ook dat Jumbo bijna al haar producten verpakt in plastic dat eenmaal thuis uit de boodschappenmand in de vuilnisemmer verdwijnt en dus in de natuur terug wordt gezet door de Gemeentelijke Ophaaldiensten Vuilnis. Het duurt 3 miljoen jaar voordat dit plastic geheel verteerd is.

Het is van den zotte dat vers fruit - is dat werkelijk wel zo? - en vers brood bij de Jumbo moet worden ingepakt in plastic voordat het naar de Kassa gaat. Is het een idee dat we na het afrekenen het fruit en het brood in onze rieten boodschappenmand storten en al het plastic als ongewenst product in handen stellen van de caissière? 

Het wordt nog gekker.

Koop ik al geen filet+ American meer - dat zit vol met kankerverwekkende conserveringsmiddelen, reist de gehele wereld over voordat het in de schappen komt en smaakt naar teer - en bijna ook geen vleeswaren meer die vol gestopt zijn met vele grammen zout (!), heden kocht ik per ongeluk gebraden gehakt dat meer de smaak had van verlopen appelstroop dan vlees. Wat blijkt: Jumbo stopt ook suiker in de verpakte vleeswaren!

Het wordt hoog tijd dat we ons brood weer gewoon bij de bakker halen. Ons vlees en beleg bij de slager en kaas en eieren bij de kaasboer. En koop aub vis bij de visboer en niet die voorverpakte visrotzooi in de Supermarkt. Immers een met het mes schoongemaakte haring dient direct gegeten te worden en niet 4 dagen verpakt in een plastic bakje in de schappen van de Jumbo te liggen wegrottten.

Kom niet aan met het zinloze argument dat zulks alleen voor de hogere inkomens is weggelegd want in menig modale huiskamers staan vele Media Markt producten en heeft ieder van het gezin een smartphone en/of Ipad. Overigens stoor ik mij aan al die lui bij de Servicebalie - niet bepaald uitstralend tot de beter betaalde klasse te behoren - die daar volop dagloten aan het kopen zijn en tussendoor een paar pakjes sigaretten bestellen; kennelijk hebben zij daar wel geld voor.

Mooi voorbeeld hoe het wel kan zijn de Supermarkten in Frankrijk waar alle producten uit de natuur worden verkocht door speciale Versafdelingen en waar het gesneden, gehakt of schoongemaakt wordt waar men bijstaat. Ik zie daar overigens niet alleen maar rijke mensen rondlopen. Integendeel!

Nog een leuk idee: Veel boeren verkopen hun verse producten van het land aan de deur van hun erf. Doen!

Dit onderwerp dat onze gezondheid en ons milieu raakt is al vele malen aan Parlementariërs en ambtenaren voorgelegd maar deze "domkoppen en uilskuikens" besteden liever hun tijd aan hersenloze belastingverspilling. En als het te moeilijk wordt schuiven zij het voor zich uit en formeren werk- en vergadergroepen. Wat een Fabeltjeskrant!

Johannes de Bruin