Author Topic: Achmea betaalt alsnog hotelkosten na stevige brief ClaimZorg  (Read 413 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jan

  • Algemene moderator
  • Senior
  • *****
  • Posts: 409
Geachte heer van het H. van Achmea

De brief van 8 januari 2019 van uw collega, mevrouw R. heb ik ontvangen.

Vanaf de ontvangst van dit schrijven heb ik nagenoeg elke dag gepoogd u telefonisch te bereiken edoch ben hier niet in geslaagd. Ook op mijn herhaalde verzoeken om terug te bellen kwam helaas van uw zijde geen enkele reactie.

Het standpunt van uw collega ter zake kosten van verblijf is kortzichtig en naar mijn inzichten onredelijk. Er wordt een onredelijk standpunt ingenomen in een casus waar sprake is van een ongeval toedracht als gevolg van zeer kwalijk handelen van uw verzekerde met forse gevolgen voor het functioneren en de toekomst van cliŽnt.

De mededeling dat uw collega de route huis - keurend specialist uit eigen ervaring prima aan te rijden vind stoort mij ook. Ik ga er vanuit dat uw collega gezond is, zodat zij niet kan en mag treden in de overwegingen van cliŽnt om een hotelovernachting te nemen. CliŽnt heeft immers blijvend letsel heeft opgelopen als gevolg van een ongeval waarvoor een verzekerde van uw Maatschappij (meer dan) verantwoordelijk is.

CliŽnt moet een grote afstand afleggen om naar de locatie van de overeen gekomen neuropsychologische expertise te komen. Mede vanwege de afstand en het drukke verkeer in de ochtendspits heeft cliŽnt zeer terecht besloten om een overnachting in te plannen vlakbij de locatie van de expertise.

Het is toch immers in belang van beide partijen dat cliŽnt in goede staat de expertise ondergaat? Immers wanneer hij uitgeput na een lange en drukke reis (spitsverkeer regio Rotterdam en regio Eindhoven!) zou arriveren en dan bovendien nog de gehele dag onderzoeken zou moeten ondergaan dan valt te betwijfelen of de uitslag van de neuropsychologische expertise reŽel is. Er dient dan immers rekening gehouden te worden met een onjuiste uitslag vanwege de vermoeidheid na een lange en intensieve reis.

Ik dring er dan ook bij u op aan om ook de kosten voor de Hotel van der Valk overnachting (welke kosten dus beperkt zijn gebleven daar cliŽnt niet heeft gekozen voor bijvoorbeeld een verblijf in een Hilton Hotel) aan cliŽnt te vergoeden. Het gaat om een aanvullende betaling van Ä 165,52.

Ik zie uw berichten, mede naar aanleiding van mijn e-mail van 2 januari 2019, met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Mr. F. Hertog, Register Expert NIVRE
Claimzorg LetselschadeNota Bene: Achmea heeft na deze brief van ClaimZorg binnen 1 uur alle (hotel)kosten betaald!